משקיעים ישראלים טיפוסים נחלקים לשניים: כאלו ששמעו על ארה"ב, וכאלו שהיו….
הראשונים מדברים על ארה"ב בלשון יחיד – "מדד התחלות בניה עלה…", "מחיר ממוצע לדירה ירד…" וכו'.
הסוג השני מבינים את הבעיה האמיתית בהשקעה בנדל"ן בארה"ב – הגודל העצום והלא נתפס של המדינה הזאת !
שואלים אותי – "איך אתה בוחר היכן להשקיע?" ובכן, התשובה לשאלה זו מתחלקת (כמו כל דבר בצבא…) לשלושה חלקים: קשריים עסקיים, מאפיינים כלכליים (ואחרים שמשפיעים על מאפיינים כלכליים), והעדפות אישיות/אינטואיציה.
ועכשיו קצת הסבר:
קשרים עסקיים טובים
פרמטר מאד חשוב שעבורי הוא הכי דומיננטי במערכת השיקולים. קשרים עסקיים כוללים: ברוקרים אמינים, חברות ניהול, שיפוצניקים, רו"ח, עו"ד ועוד. מכוון שארה"ב גדולה, אני בוחר את מקומות ההשקעה לפני הקשרים העסקיים. באזור שאין לי בו קשריים עסקיים טובים, אני לא אשקיע ולא משנה כמה הפרמטרים האחרים תומכים.
ניתוח של פרמטרים כלכלים
ארה"ב מחולקת למדינות ומטרופולינים (יחידת סטטיסטיקה בארה"ב, כגון: ניו-יורק,מיאמי, טמפה, אטלנטה, וכד'). יש לבחון פרמטרים כלכליים כגון: שיעור אבטלה, גרעון, התנהגות מדד מחירי הדירות, הכנסה ממוצעת לנפש, וכו'. ככול שתוכלו לשקלל נתונים רבים כך תייטיב להעריך את מצב הכלכלה במדינה המדוברת.
שיקולים רגולטורים
ארה"ב מורכבת מ-50 מדינות. בכל מדינה יש שלטון מקומי, כלומר לעיתים ישנם הבדלים בחוקי הרכוש, המיסוי וכד' בין המדינות השונות. יש לשם לב להבדלים אלו ולהתייעץ עם מומחים בטרם ביצוע ההשקעה.
העדפות אישיות
בין אזורי ההשקעה השונים ישנם הבדלים בסוג הנכסים, מחירים, סוג האוכלוסיה, מזג אויר וכד'. הבדלים אלו יכולים להשפיע על הביקוש לנכסים באזור מסויים וכתוצאה מכן על שווי הנכס.
אינטואיציה
כמו בכל תחום אחר בהשקעות או בעסקים, גם נדל"ן הוא אינו מדע מדוייק ולכן גם כאשר סוכמים את כל המשתנים, עדיין אין ודאות מוחלטת, את ההכרעה אני מבסס על איטואיציה. אינטואיציה אפקטיבית נתמכת ע"י ניסיון.
סיכום
הצגתי כאן טעימה מהשיקולים המנחים אותי בבחירת אזור השקעה. מי שמעוניין להפוך למשקיע נדל"ן עצמו יצטרך לבחון את הדברים לעומק, לנתח, וגם אז יתכן ולעיתים יכווה. למי שמעוניין להשקיע בנדל"ן בארה"ב מתוך מטרה לגוון את תיק ההשקעות שלו, רצוי לאמץ את כלל מספר 1 – קשרים עסקיים – חבור למשקיע מנוסה בישראל ותפעל איתו.
פרטים נוספים לגבי אזורי הפעילות שלי
אין אפשרות להשאיר תגובה